Scheren

Of je je nu al jaren scheert of ermee begint, het is altijd leuk om de laatste nieuwtjes over scheren te lezen. Zo kun je er eenvoudig achter komen wat voor jou de beste manier is om dit te doen. Want het scheerritueel kan op veel manieren gebeuren, niet alleen met een mesje, maar ook met geavanceerde scheersystemen. Of wie weet vind jij het prettig om je onder de douche te scheren als onderdeel van je ochtendritme.

Onze artikelen beschrijven de voor- en nadelen van de verschillende manieren van scheren. Ze bevatten allerlei tips over wat je beter wel en niet kunt doen tijdens je scheerbeurt. Het is natuurlijk belangrijk om je huidtype en type baardgroei als uitgangspunt te nemen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een gevoelige huid: zij kunnen gebaat zijn bij een bepaald soort scheerapparaat of bij het gebruik van milde producten.

Als het gaat om het kiezen van een scheermethode, dan speelt voor veel mensen ook het financiële aspect een rol. Scheermesjes en verzorgende scheerproducten zijn iedere keer weer een uitgave. Een scheerapparaat daarentegen is één keer een investering. Neem je een apparaat van een betrouwbaar merk, dan ben je op termijn toch goedkoper uit. Wil je overschakelen van de ene op de andere methode, geef je huid dan wel altijd ruim de tijd om te wennen.