Geplaatst op

5 tips voor scheren met scheerapparaat

5 tips voor scheren met scheerapparaat

Een glad scheerresultaat zonder een continue geïrriteerde huid is waar iedere man voor gaat. Om ervoor te zorgen dat je met droog scheren het beste resultaat behaalt, worden hieronder een vijftal tips gegeven. Let op dit zijn scheertips speciaal bedoeld voor het scheren met een scheerapparaat.

1. Scherpe messen
Niets is meer funest dan blijven scheren met scheerkoppen die al jaren aan vervanging toe zijn. Op het eerste gezicht denk je misschien dat het niet veel uitmaakt, maar niets is minder waar. Scheren met oude botte messen is een aanslag op je gelaat. De huid raakt sneller en langdurig geïrriteerd en beschadigd. Dit is niet alleen een slordig gezicht, maar ook schadelijk voor de huid op langere termijn.

2. Schoonmaken
Een scheerapparaat werkt, net als ieder ander apparaat, beter wanneer je deze na gebruik schoonmaakt en regelmatig smeert. Bij het scheren komen de scheerkoppen langzaam vol te zitten met afgeschoren haartjes. Zelfs als je het scheerapparaat tussendoor ‘leeg’ klopt. Maak je je er dus niet te gemakkelijk vanaf en neem de tijd om het scheerapparaat schoon te maken.

3. Scheer in de ochtend
Het is het beste om in de ochtend, voor het ontbijt, te scheren. Dan is de huid het meest flexibel en beter bestand tegen de scheerbeurt. Scheren blijft toch een stressvolle gebeurtenis voor de huid. Minimaliseren van de impact voorkomt huidproblemen. Voor droog scheren is het beter om niet vooraf te douchen, omdat de baardhaartjes dan te nat zijn voor een optimale scheerbeurt.

4. Kies voor kwaliteit
Er zijn allerlei scheerapparaten op de markt in diverse prijsklassen. Uiteraard ligt het aan je budget, maar kies liever voor een wat duurder scheerapparaat, van bijvoorbeeld Philips. Hierbij heb je de garantie voor duurzaam gebruik met kwalitatieve onderdelen, zoals de belangrijke scheerkoppen.

5. Gebruik twee handen
Uiteraard heb je voor het hanteren van het scheerapparaat maar een hand nodig. Gebruik toch ook je andere hand om de huid glad te trekken. Volg daarbij de contouren van het gezicht. Dit zorgt voor een nauwer scheerresultaat. Scheer ook met een apparaat altijd tegen de groeirichting van de haren in.