Geplaatst op

Benen scheren met een scheerapparaat

Benen scheren met een scheerapparaat

Zeker als het mooie weer eraan komt willen veel vrouwen mooie, gladde benen hebben, zodat je weer een leuke rok of jurk kunt dragen of verzorgd op het strand kunt verschijnen. Ook mannen hebben soms redenen om hun benen te willen ontharen. Voor wielrenners bijvoorbeeld zijn onthaarde benen praktischer bij de massage en hygiënischer wanneer verwondingen verzorgd moeten worden. Er zijn vele manieren om je benen te ontharen, waarvan scheren met een scheerapparaat de meest populaire is.

De voordelen van het elektrisch scheren van je benen

Scheren met een scheerapparaat of ladyshave op elektriciteit is snel en goedkoop. Je hoeft niet iedere keer nieuwe scheermesjes en scheerschuim te kopen. Daarnaast heb je minder kans op snijwondjes of irritatie dan wanneer je je met een mesje scheert. Elektrisch scheren is ook minder pijnlijk dan je benen epileren. Als je je nat scheert met een waterdichte shaver, dan kost dit weer meer tijd dan droog scheren, maar het resultaat is uiteraard verfrissender en je houdt er een heel verzorgd gevoel aan over. Een nadeel van elektrisch scheren is dat je het wel vaker moet doen om je huid stoppelvrij te houden. De haarwortels blijven namelijk gewoon zitten en de haren groeien weer verder.

Benen scheren? Vervang vaker de scheerkop van je scheerapparaat

Philips geeft aan dat als je een optimaal scheerresultaat met je Philips shaver wilt behouden, je één keer per jaar de scheerkoppen moet vervangen. Net als scheermesjes slijten ook scheerkoppen en worden ze geleidelijk aan botter. Irritatie en bultjes kunnen het gevolg zijn. Als je regelmatig je benen scheert met je scheerapparaat, is het aan te raden goed in de gaten te houden of de scheerkoppen al vervangen moeten worden. De haren op je benen zijn vaak wat langer en stugger en door ze regelmatig af te scheren slijten de scheerkoppen sneller. Borstel je scheerapparaat na gebruik schoon met een borsteltje en reinig het volgens de voorschriften. Dan gaat je apparaat langer mee.

Overige tips voor het scheren van je benen met een shaver

  • Gebruik na het scheren een verzorgende crème voor je benen die niet geparfumeerd is. Zo voorkom je allergische reacties, pijn of andere irritaties
  • Als je beenharen erg lang zijn, knip ze dan eerst af
  • Zorg bij droog scheren met een scheerapparaat dat je benen schoon en droog zijn
  • Als je last hebt van irritatie en bultjes na het scheren, zorg dan dat je de stoppeltjes op je benen regelmatig bijhoudt met je scheerapparaat. De irritatie neemt dan af, omdat je huid aan het scheren gewend raakt.