Geplaatst op

Elektrisch scheren met scheerschuim

Vind jij ze ook niet handig? We hebben het hier over de elektrische scheerapparaten waarmee je je zowel droog als nat kunt scheren. Het grote voordeel van elektrisch nat scheren is dat water en scheerschuim je huid en baardharen zachter maken. Roodheid en irritatie worden hiermee voorkomen. Nat scheren geeft verder natuurlijk een heerlijk fris gevoel.

Kies een passend scheersysteem

Er zijn twee typen scheerapparaten voor nat scheren. Ten eerste zijn er modellen die met water afspoelbaar zijn. Daarnaast zijn er ook exemplaren die volledig waterdicht zijn en die geschikt zijn als je je wilt scheren onder de douche of in bad. Hiermee bespaar je natuurlijk tijd tijdens je ochtendritueel.

Verder zou je ook nog voor een scheerapparaat met een vochtinbrengend systeem kunnen kiezen. Je apparaat geeft dan een speciale emulsie af (gel of lotion) die je zelf weer kunt aanvullen wanneer deze op is. De emulsie houdt je huid soepel tijdens het scheren.

Welk scheerschuim?

Wat voor een scheerschuim kun je nu het beste kiezen? Ga in ieder geval voor een scheerschuim of scheergel van een goede kwaliteit, die niet te veel chemische rommel bevat. De hoogwaardige types bevatten vaak kruidenextracten als kamille en aloë vera, die een verzorgende werking hebben.

Uiteraard moet het schuim dat je gebruikt passen bij je huidtype en je huid niet irriteren. Scheerschuim is eigenlijk kant-en-klare scheerzeep met water en lucht. Het is meteen te gebruiken. De traditionele scheerzeep zoals je die vroeger altijd zag moet je zelf nog opschuimen, wat meer tijd kost. Bovendien is enige oefening nodig voordat je dit opschuimen onder de knie hebt. Scheerzepen zijn wel vaak natuurlijker van samenstelling.

Hoe gaat elektrisch scheren met scheerschuim in zijn werk?

Dit zijn onze tips voor elektrisch scheren met schuim:

  • Gebruik het scheerschuim zoals op de verpakking is aangegeven
  • Maak je huid nat met warm water of met een in warm water gedompelde handdoek
  • Doe een laagje schuim op je baard en stoppels
  • Maak ook je scheerkop even nat
  • Spoel tussendoor het schuim van je scheerapparaat af, zodat er niet teveel wrijving ontstaat
  • Verwijder na afloop met water de schuimresten van je gezicht
  • Let er wel op dat je alleen elektrisch kunt scheren met schuim als je een apparaat hebt dat hiervoor geschikt is
  • Maak je scheerapparaat schoon, om een opeenhoping van vuil en bacteriën te voorkomen

Grote keuze in scheerproducten

De voordelen van een elektrische scheerbeurt met scheerschuim zijn talloos. Zo gaat het scheren wat soepeler en de haartjes kunnen wat korter worden afgeschoren. Je hebt bovendien een grote keuze in fijne scheerproducten. Naast het populaire scheerschuim en de ouderwetse scheerzeep is er bijvoorbeeld de scheergel: dit heeft een wat fijnere structuur en biedt meer bescherming dan scheerschuim. Probeer gewoon uit wat goed werkt op jouw huid.