Geplaatst op

Elektrisch scheren

Elektrisch scheren: welke systemen zijn er?

Ben je niet meer zo tevreden over je oude scheerapparaat? Of ga je er voor het eerst één uitkiezen? We geven je hier een update van de keuzemogelijkheden als het gaat om elektrisch scheren.

Wat zijn jouw voorwaarden voor aangenaam scheren?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is natuurlijk of je je droog of nat wilt scheren. Kijk wat voor jouw huid het prettigst is en geen irritatie oproept. Voor je portemonnee is het uiteraard voordeliger om droog te scheren, maar wie weet heeft jouw huid wanneer je je nat scheert minder snel last van irritatie. Wanneer je scheerschuim, gel of crème gebruikt, wordt je huid namelijk wat zachter en raakt deze vaak minder snel geïrriteerd.

Ben jij iemand die zich graag onder de douche wil scheren? Dan is een waterdicht apparaat dat hier speciaal geschikt voor is een goede optie. Deze manier van scheren werkt vaak positief bij een gevoelige huid. Ook je type baardgroei is belangrijk bij de keuze voor een shaver. Vaak geldt: hoe zwaarder de baardgroei, hoe krachtiger het apparaat moet zijn. Een andere vraag die je jezelf kunt stellen is: wil ik een systeem waarmee ik zo dicht mogelijk op de huid kan scheren om een zo glad mogelijk resultaat te bereiken?

Elektrisch scheren: de mogelijkheden

Dit zijn de systemen en technische snufjes waaruit je kunt kiezen als je een elektrisch apparaat zoekt:

  • Een roterend systeem heeft draaiende bladen met ronde scheerkoppen die gemakkelijk de contouren volgen. Philips is bekend vanwege dit systeem, waarmee je gemakkelijk alle hoeken en vormen van je gezicht volgt
  • Een scheerbladsysteem heeft één of meerdere scheerbladen waarmee je dicht op de huid scheert. Dit systeem met metalen gaas wordt gemaakt door Braun
  • Een systeem waarmee je behalve scheren ook kunt trimmen of stylen
  • Een model dat minder wrijving geeft, speciaal voor de gevoelige huid
  • Een zelfreinigend systeem met een scheerstation dat reinigingsvloeistof bevat
  • Een scheerapparaat met een batterij-indicator die aangeeft wanneer de accu opgeladen moet worden

Comfortabel scheren

Wat voor een scheersysteem je ook kiest, elektrisch scheren kan alleen goed verlopen als je de scheerkoppen regelmatig vervangt. Om de anderhalf jaar tot twee jaar zal dit nodig zijn. De mesjes blijven dan voldoende scherp. Ook een huidverzorgingsproduct afgestemd op jouw huidtype is voor de meeste mensen een must. Hiermee kalmeer je je huid en houdt je deze goed gehydrateerd.