Geplaatst op

Elk jaar een nieuwe scheerkop

Elk jaar een nieuwe scheerkop

Het voelt geweldig om je te scheren met de beste en fijnste apparatuur die je huid zo ongelofelijk zacht en glad achterlaat. De meeste mannen weten precies welk apparaat en dan vooral welk type ze het beste resultaat geven. Uiteraard komen daar enige hulpmiddelen bij kijken. Een gel of crème helpt je om de gladste huid te krijgen, zonder irritaties. Het onderhoud van het scheerapparaat is tegenwoordig erg eenvoudig. Na elke scheerbeurt is het handig om eventjes de haartjes en het overige vuil af te spoelen, zodat de mesjes scherp blijven. Toch kan er echter na verloop van tijd – en zeker bij intensief gebruik – een langzame botheid van de mesjes optreden. Om dit voor te blijven raadt Philips daarom aan om elk jaar het de scheerkop te vervangen. Op die manier blijf je de botheid voor en behoud je altijd en overal een glad scheerresultaat. Het verfrissende gevoel dat je krijgt na een scheerbeurt geeft je een energieke boost.

De technieken

De nieuwste modellen zijn uitgerust met talloze krachtige technieken die elk op hun eigen manier ervoor zorgen dat jij je zorgeloos scheert. De meerdere koppen, soms wel drie, volgen de contouren van je gezicht en de mesjes trekken met de nieuwste technieken de haartjes zachtjes uit je huid waardoor ze nog dieper worden afgesneden. Hierdoor duurt het langer voor ze terugkomen. Om de mesjes scherp te houden is het noodzakelijk dat je rekening houdt met de scheermesjes aan het uiteinde. De scheerkop geeft elke keer weer een wervelende show op je huid. Naast dat je de mesjes scherp wilt houden speelt uiteraard ook de hygiëne een rol bij het schoonhouden en verzorgen van het apparaat en de mesjes. Als je deze kleine moeite neemt, kan je een heel jaar genieten van het beste scheerresultaat. De tintelfrisse huid die achterblijft voelt heerlijk zacht aan.

De gouden onderhoudstip

Een goede tip voor het scherp houden van de mesjes is om af en toe een bepaald type scheerolie tussen de scheerkop te doen. Op die manier blijven de mesjes vlijmscherp. Daarnaast hang het uiteraard van het gebruik af hoe snel de koppen slijten. Met enig onderhoud is in het eerste jaar geen sprake van slijtage. Met veel plezier scheer jij je elke keer met de nieuwste technologieën. Let bij de aanschaf van de nieuwe koppen trouwens wel op het model, het moet tenslotte wel passen.