Geplaatst op

Hoe lang gaat een scheerapparaat mee?

Hoe lang gaat een scheerapparaat mee?

Elektrische scheerapparaten zijn er in allerlei soorten van diverse merken en hebben uiteraard niet één gemiddelde levensduur. Dankzij hun betrouwbaarheid, innovatieve snufjes en degelijke kwaliteit zijn wel vooral de Philips en Braun apparaten over de hele wereld populair. Wat in ieder geval voor alle scheerapparaten geldt: de levensduur hangt af van de manier waarop je je apparaat gebruikt en onderhoudt.

Hoe lang doe je met je scheerapparaat?

Of je lang plezier hebt van je shaver is afhankelijk van hoe je deze gebruikt:

  • Hoe vaak scheer je je?
  • Heb je een lichte of een zware baardgroei?
  • Neem je je apparaat vaak ergens mee naartoe?
  • Houd je je scheerapparaat en de koppen goed schoon?
  • Verder is van belang welk merk en type scheerkoppen je hebt

De mesjes van je scheerapparaat worden geleidelijk aan steeds botter door intensief contact met de huid. Kijk daarom wat de handleiding van je apparaat zegt over de gemiddelde levensduur van de scheerkoppen. De meeste fabrikanten, zoals Philips en Braun, adviseren om gemiddeld na een jaar de scheerkop te vervangen. Voor sommige gebruikers zal vervanging echter al na een half jaar nodig zijn. Voor anderen is het pas na twee of drie jaar tijd om nieuwe exemplaren aan te schaffen.

Zorg voor een goede schoonmaakbeurt en regelmatig onderhoud

Je kunt zelf heel veel doen om de levensduur van je scheerapparaat te verlengen:

  • Maak je apparaat na elk gebruik (of in ieder geval na elke drie scheerbeurten) schoon op de aanbevolen manier
  • Onderhoud de metalen onderdelen met smeermiddel
  • Geef de scheerkoppen één keer per maand een grondige reinigingsbeurt
  • Zorg dat alle onderdelen droog zijn als je het apparaat weer in elkaar zet
  • Berg je scheerapparaat op op een hygiënische plek

Een Huismerk scheerkop

Heb je plannen om een nieuwe shaver te kopen, kijk dan of je niet beter bepaalde onderdelen – zoals de accu of scheerkop – kunt vervangen. Voordat je grote bedragen gaat uitgeven aan nieuwe merkscheerkoppen, probeer dan een keer een voordelige Huismerk scheerkop uit. Dan is je apparaat weer voorzien van hoogwaardige, scherpe mesjes en kun je je weer jarenlang goed en zeker ook comfortabel scheren.

Wie wil er nu geen gezonde huid?

Blijf je toch de oude scheerkop gebruiken, dan moet je tijdens de scheerbeurt harder op de huid drukken en vaker over dezelfde plekken scheren. Dit heeft huidirritatie of zelfs wondjes tot gevolg. En dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt bereiken met een scheerbeurt. Met nieuwe scheerkoppen houd je je huid juist gezond en soepel, zodat je er weer voor 100% tegenaan kunt. Niet vergeten dus om ze op tijd op voorraad te hebben, voordat de mesjes van je scheerkoppen bot worden!