Geplaatst op

Hoeveel mensen scheren zich elektrisch?

Hoeveel mensen scheren zich elektrisch?

Mensen scheren zich al duizenden jaren

Scheren is iets dat al duizenden jaren lang wordt gedaan. De geschiedenis van scheren gaat zelfs terug naar het Stenen Tijdperk. Ook de Egyptenaren en Romeinen scheerden zich als symbool van jeugdigheid en hygiëne. Het is een uitstekende manier om het lichaam te verzorgen. Halverwege de vorige eeuw veranderde er een cruciaal iets op het gebied van scheren aangezien het scheermachine toen zijn intrede deed. In eerste instantie kon er alleen droog geschoren worden met een scheermachine, maar tegenwoordig kun je ook nat scheren met een scheerapparaat. Hoeveel mensen scheren er nu eigenlijk elektrisch en wanneer is dit handig om te doen?

Match je scheerapparaat met je type baardgroei

Er zijn meer mensen die zich elektrisch scheren dan je denkt. Scheren met een scheermesje is namelijk niet voor iedere man een uitvinding. Zeker voor mannen met krullend haar is de kans groot dat baardharen naar binnen groeien. Dit kan zorgen voor diverse huidirritaties. Nat scheren is dan niet altijd een oplossing, maar elektrisch scheren kan wel een uitkomst zijn. Natuurlijk kun je ook kiezen voor elektrisch scheren als je geen krullend haar hebt. Welk scheerapparaat het beste bij jou past is een beetje afhankelijk van het type baardgroei dat je hebt. Bij een lichte baardgroei is een apparaat met een scheerblad vaak voldoende. Bij een gemiddelde baardgroei zijn twee scheerbladen aan te raden en bij een zware baardgroei zijn drie scheerbladen zeker geen overbodige luxe!

Uit welke scheerapparaten kan er worden gekozen?

Als je kiest voor een elektrisch scheerapparaat dan kun je de keuze maken uit een foliesysteem en een roterend scheersysteem. Het foliesysteem is ideaal voor dagelijks gebruik en scheert licht op de huid. Een roterend scheersysteem is ideaal als je deze minder frequent gebruikt. Welk scheerapparaat je ook kiest, reinig deze structureel. Daarmee voorkom je dat je te maken krijgt met huidirritatie. Er zijn ook scheerapparaten verkrijgbaar die speciaal voor de gevoelige huid ontworpen zijn. Ze hebben een koelsysteem in zich dat tijdens het scheren in werking treedt. De meeste mannen hebben wel een scheerapparaat in huis en bij jou mag er ook zeker geen eentje ontbreken. Het is namelijk de perfecte manier om baardgroei tegen te gaan.