Geplaatst op

Is elektrisch scheren goedkoper dan nat scheren?

Is elektrisch scheren goedkoper dan nat scheren?

Veel mannen kiezen voor het gemak van elektrisch scheren in plaats van een scheerbeurt met een scheermesje. Het resultaat mag er zijn met de huidige elektrische apparaten en het kost bovendien veel minder tijd. Je huid heeft daarnaast vaak minder te lijden van een scheerapparaat dan van een mesje. Maar is er ook nog financieel voordeel voor wie zich elektrisch scheert?

Voordelen van een elektrisch scheerapparaat

Wat is het verschil tussen een scheerapparaat en een scheermesje als het gaat om de kosten? Uiteraard ben je met de aanschaf van een scheerapparaat eenmalig een bepaald bedrag kwijt. Diverse merken bieden goede scheerapparaten aan. Afhankelijk van je baardgroei heb je een apparaat nodig dat tussen de 70 en 350 euro kost. Als je baardgroei zwaarder is, is het over het algemeen handig om een duurder apparaat te kiezen dat een hoge kwaliteit biedt.

Heb je een scheerapparaat, dan is het wel nodig om ongeveer één keer in de twee jaar nieuwe scheerkoppen te kopen. Philips en Braun adviseren om gemiddeld na één tot twee jaar je scheerkop te vervangen, zodat het scheerresultaat steeds opnieuw goed blijft. Op deze kosten kun je besparen door voor huismerk scheerkoppen te kiezen, hiermee ben je een stuk goedkoper uit. Heb je eenmaal een goed scheerapparaat aangeschaft, dan kun je je overal waar je maar bent gemakkelijk scheren, zonder dat je water of zeep nodig hebt.

Nadelen van nat scheren met een scheermes

Heb je de gewoonte om scheermesjes te gebruiken, dan moet je die steeds opnieuw – meestal elke week of één keer in de twee weken – aanschaffen voor zo’n 2,50 euro per mesje. Hoe duurder de mesjes, hoe langer je er over het algemeen mee doet. Is het mesje bot geworden, dan gooi je het weg. De kosten voor nieuwe scheermesjes blijven uiteraard jaar in jaar uit steeds terugkomen, terwijl je met een goed scheerapparaat jarenlang vooruit kunt.

Andere kosten die erbij komen wanneer je je nat scheert zijn de scheerzeep, gel of schuim die je bij elke scheerbeurt nodig hebt. Veel mannen vinden het ook een nadeel dat nat scheren met een scheermesje meer tijd kost dan een elektrische scheerbeurt. En je moet water tot je beschikking hebben, zodat je je kunt wassen en de zeepresten kunt afnemen als je klaar bent.

Profiteer zo lang mogelijk van je scheerapparaat

Ben jij al een enthousiaste gebruiker van een scheerapparaat en wil je er maximaal van profiteren? Zorg dan regelmatig voor een goede reiniging en onderhoud. Hiermee verleng je de levensduur aanzienlijk. Wil je wel het frisse gevoel hebben van nat scheren en heb je een huidtype dat scheerzeep of schuim goed verdraagt? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een scheerapparaat waarmee je je onder de douche elektrisch kunt scheren.