Geplaatst op

Wat is het verschil tussen een scheerapparaat en een scheermesje?

Wat is het verschil tussen een scheerapparaat en een scheermesje?

Wat is het verschil tussen een scheerapparaat en een scheermesje?

Een gladgeschoren en fris geurend mannengezicht is bijzonder aantrekkelijk om te zien en zal al snel een vrolijke glimlach uitlokken van een voorbijganger. Niet iedere man heeft van nature een gladde huid zonder onregelmatigheden, en de combinatie met vergeten baardharen en stoppeltjes maakt het er niet beter op. Goede gezichtverzorging is dus voor een man ook heel belangrijk, en de keuze voor nat of elektrisch scheren kan doorslaggevend zijn voor de conditie van je huid.

Nat scheren of een elektrisch scheerapparaat?

Als het nodig is om je regelmatig te scheren dan kun je ervoor kiezen om nat te scheren met behulp van scheerschuim en een scheermesje. Scheren kan echter ook elektrisch met behulp van een scheerapparaat. Ben je erg gehecht aan het gebruik van scheerzeep en scheerschuim, bedenk dan wel dat er tegenwoordig ook elektrische scheerapparaten zijn waarmee je gewoon onder de douche kunt gaan staan.

Elektrisch scheren

Kies je voor een elektrisch scheerapparaat dan is zijn er globaal twee keuzes. Er zijn gewone scheerapparaten voor mannen met een flinke baardgroei en een aantal jaren scheerervaring. Er zijn echter ook scheerapparaten voor jonge mannen die nog maar net starten met scheren. De mesjes in deze apparaten staan iets anders afgesteld omdat een jonge huid nog erg gevoelig is en de baardharen dun zijn en gemakkelijk te scheren.

Scheermesjes

Het gebruik van scheermesjes vergt maar een kleine investering al zijn er wel heel veel verschillende soorten te koop. In feite geldt hoe goedkoper de mesjes hoe sneller je ze weg kunt gooien. Er zijn scheermesjes te koop voor éénmalig gebruik, maar de duurdere mesjes gooi je pas weg als je merkt dat ze bot worden. Een voordeel van het gebruik van een scheermesje is dat de baardharen langer wegblijven doordat je de haartjes dieper wegscheert. Dit voordeel kan tevens een nadeel zijn want een gevoelige huid zal sneller beschadigen en irritatie gaan vertonen.

Elektrisch scheerapparaat kopen

De aanschaf van een goed scheerapparaat kan best kostbaar zijn en misschien stel je het daarom uit. Bedenk wel dat je er jaren mee doet en dat het in principe een éénmalige uitgave betreft, in tegenstelling tot scheermesjes. Een scheerapparaat is er in diverse types te koop, en het is belangrijk om er een te kiezen die goed bij je levensstijl past. Stap je ieder ochtend even in de douche? Dan kun je het beste voor een scheerapparaat kiezen die daar tegen kan. Ga je vaak op reis? Schaf dan een oplaadbaar model aan. Een nadeel van een scheerapparaat kan zijn dat niet iedere huid hiervoor geschikt is, en dat er irritatie of een droge huid kan ontstaan.

Gevoelige huid

Heb je een jonge of een gevoelige huid, dan kan het een tijd duren voordat je de goede manier van scheren hebt gevonden. Je huid moet altijd eerst wennen aan de scheermethode en kan irritatie gaan vertonen. Iets minder vaak scheren of op een andere manier scheren kan dan al helpen om je gezichtshuid in een betere conditie te krijgen.