Geplaatst op

Scheerapparaat schoonmaken

Scheerapparaat schoonmaken

Een schoon scheerapparaat
Een nieuw scheerapparaat voelt geweldig. Het scheren gaat soepel en de huid voelt snel gladjes aan. Mannen weten hoe ze zich moeten scheren. Voor veel mannen is het echter nog een raadsel hoe ze hun scheerapparaat het best kunnen verzorgen na het scheren. Om je daarbij een handje te helpen kijken we hieronder naar de verschillende manieren waarop je de mesjes en het apparaat in optimale conditie houdt. Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot. Het is vaak ook verleidelijk om na het scheren het apparaat zonder schoonmaken weg te leggen. De volgende keer dat je je scheert heb je hem tenslotte pas weer nodig. Met een klein beetje moeite kan je het scheerapparaatje snel schoonmaken. Bovendien verlengt dit de levensduur flink. Alle reden dus om eens te kijken naar de manieren waarop je schoon kan maken.

Het schoonmaken
Allereerst is het belangrijk om nog even naar het scheren zelf te kijken. Doe maximaal twee of drie bewegingen en spoel daarna het mesje af. Zo voorkom je dat er haartjes op moeilijk bereikbare plaatsen in het apparaatje achterblijven. Maak het apparaatje open – dit verschilt per type – en lees altijd voor de eerste schoonmaakbeurt de instructies van Philips door. Als je vervolgens eenmaal klaar bent met scheren, zet je de kraan hard open, op een hete stand. De sterke stroom is nodig om de haartjes soepel weg te spoelen. Spoel per kant van de scheerkoppen zo’n vijf tot tien seconden. Daarna kijk je of je nog vuil ziet. Als dat zo is doe je het nog een keer. Vervolgens – en dit is misschien wel het belangrijkst – doe je een speciaal reinigingsmiddel of gelletje in het scheerapparaat. Met een vinger of een klein doekje wrijf je dit uit. Een antibacteriële variant is trouwens een uitstekende optie. Spoel dit met water af.

Afdrogen
Met een droog handdoekje of washandje maak je alles droog. Het apparaatje heeft zo’n dertig minuten tot een uur nodig om weer helemaal op te drogen. Gebruik het tot die tijd absoluut niet. Er kunnen namelijk nog wat minuscule druppeltjes achterblijven die een vervelend effect hebben op de werking van de scheermesjes. Na dit kleine uurtje kan je het apparaatje weer opbergen. Met deze zeer uitgebreide beschrijving houd je altijd een optimaal scheerresultaat. Het kost je hooguit 2 minuutjes, maar dan heb je de volgende keer wel weer een super gladde huid, niet onbelangrijk!