Geplaatst op

Scheerapparaat voor ouderen

Scheerapparaat voor ouderen

Een fris geschoren gezicht en een gezonde, soepele huid zijn een belangrijk visitekaartje. Het voordeel van de moderne, hoogwaardige scheerapparaten is dat het scheren snel en makkelijk gaat. Bovendien is er minder kans op irritatie van de huid en wondjes. Ook veel ouderen kiezen voor gemak en comfort, en scheren zich vaak met een Philips scheerapparaat. We geven hier handige tips waarmee je ook na lang en intensief gebruik zeker blijft van het beste resultaat!

Belangrijk: je scheerapparaat regelmatig schoonmaken

Een goed elektrisch scheerapparaat is altijd een investering die zichzelf terugverdient, omdat je niet vastzit aan de steeds terugkerende kosten van scheermesjes en scheerproducten. Heb je eenmaal een fijn scheerapparaat met een duurzaam ontwerp in je bezit, zorg er dan wel voor dat je dit goed schoon houdt. De instructies hiervoor vind je in de handleiding van je apparaat. Hygiëne is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een goed scheerresultaat.

In je scheerapparaat kan een ophoping van haartjes, schilfers en huidvet ontstaan, die een bron van bacteriën vormen die schade toebrengen aan je huid. Neem dus altijd de moeite om je scheerapparaat na het gebruik van de haren te ontdoen. Waterdichte apparaten – voorzien van een bad- of kraansymbool – spoel je regelmatig onder de kraan af en laat je aan de lucht drogen.

Scheerkop vervangen: je scheerapparaat is meteen weer als nieuw

Met een scheerapparaat van een merk als Philips of Braun heb je een apparaat dat jarenlang prima zijn werk blijft doen. Vervanging zal niet snel nodig zijn. Wat wel nodig is, is om op tijd de scheerkop te vervangen. Gemiddeld doen mensen tussen de één en twee jaar met een scheerkop, daarna wordt het scheerresultaat minder. Wanneer het voor jou tijd is voor een nieuwe scheerkop, hangt natuurlijk af van de sterkte van je baardgroei en hoe vaak je je scheert.

De reden dat de scheerkop op een bepaald moment toe is aan vervanging, is dat de mesjes na verloop van tijd geleidelijk slijten. Versleten mesjes beschadigen de huid en kunnen voor ingegroeide haren zorgen. Het scheren duurt ook langer. Vervang je scheerkop dus op tijd, dan geef je je scheerapparaat een nieuw leven en scheer je met scherpe mesjes. Hiermee doe je je huid een plezier én heb je een verzorgde oogopslag!

Populair scheerapparaat onder ouderen

Veel ouderen kiezen graag voor een degelijk scheerapparaat dat lang meegaat en dat een vertrouwde kwaliteit biedt. Philips brengt sinds 1939 scheerapparaten op de markt en is sinds die tijd continu gericht op innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Dit merk komt dan ook regelmatig als beste uit de bus in consumententests als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding en het scheerresultaat.

Nat en droog scheren kan tegenwoordig allebei elektrisch, het is aan jou om te kiezen wat het beste bij je past. Sommige huidtypen kunnen niet goed tegen scheerzeep of scheerschuim, dan kun je het beter houden bij droog scheren. Heb je een baardgroei die zwaarder is dan gemiddeld, dan is het extra belangrijk om voor een krachtig apparaat te kiezen dat een hoge kwaliteit biedt.