Geplaatst op

Scheertips voor fluweelzachte benen

Scheertips voor fluweelzachte benen

Het scheren van je benen is altijd weer een tijdrovende aangelegenheid. Veel vrouwen willen lange benen omdat ze zich dan mooier voelen; het nadeel daarvan is dat je natuurlijk wel iets langer bezig bent om ze te scheren. Zeker als de temperaturen weer wat omhoog schieten, is het een lekker gevoel als je benen zijdezacht aanvoelen. Een date met een leuke man of vrouw kan ook een reden zijn om de benen eens goed te verzorgen. De laatste jaren gaan ook steeds meer mannen overstag. Ook zij willen gladde benen waarmee ze naar buiten durven gaan. Er zijn gelukkig geen gekke trucs nodig om je benen goed te scheren. Het gebruik op regelmatige basis van een milde scrub zorgt er al voor dat de benen veel minder dode huidschilfers op zich hebben, waardoor het scheren aanzienlijk makkelijker gaat.

5 tips voor de gladste benen

Hieronder een aantal tips die zorgen voor fluweelzachte benen waarmee jij elke dag glanzend over straat zal lopen!
De eerste tip is om het juiste mesje te vinden, welke bij jouw huidtype past en de dichtheid van de haartjes goed aankan. Het zal eventjes duren voordat je de voor jou beste vindt. Als je begint met scheren zullen je benen altijd nat moeten zijn. Nat haar laat zich immers beter scheren. Tegelijkertijd mogen de haartjes ook weer niet drijfnat zijn. Dan kan de huid namelijk opzwellen. Vervolgens zal je – de derde tip – moeten proberen om een scheergel te gebruiken waar zo min mogelijk alcohol inzit. Dit leidt namelijk tot de beruchte rode irritatievlekjes waar je helemaal niet op zit te wachten. De vierde tip is om te proberen tegen de haartjes in te scheren zodat er zo min mogelijk irritatie ontstaat. Tot slot kan het lekker zijn om na het scheren een olie of moisturizer op je benen te smeren om ze geheel te laten ontspannen.

Conclusie In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft het scheren van de haren op je benen geen effect op de snelheid van de haargroei. Het kan – zeker voor vrouwen – een tijdrovende bezigheid zijn, die je het liefst zonder irritaties doorstaat. Niet elk scheermesje is voor iedereen geschikt. Neem rustig de tijd om dat uit te zoeken. Op het moment dat je besluit om de tips op te volgen hoef je niet bang te zijn voor nare bijeffecten en zullen je benen fluweelzacht aanvoelen!