Geplaatst op

Waarom de scheerkoppen vervangen?

Waarom de scheerkoppen vervangen?

Scheermesjes slijten en we vinden het heel normaal om ze regelmatig te vervangen. Maar ook bij de scheerkoppen van je elektrische scheerapparaat treedt na verloop van tijd langzaam slijtage op en worden de mesjes bot. Tegenwoordig zijn Philips scheerkoppen gemaakt met de nieuwste technologieën en hoeven ze niet zo vaak vervangen te worden als vroeger. De moderne ‘knappe koppen’ gaan meestal één tot drie jaar mee.

Scheerkoppen vervangen

Als je nalaat om de scheerkoppen op tijd te vervangen, dan zul je merken dat de scheerprestaties afnemen. Het supersterke roestvrijstalen materiaal waar een scheerkop tegenwoordig van is gemaakt is van hoge kwaliteit, maar toch treedt na verloop van tijd slijtage op. De mesjes van je scheerapparaat leggen per jaar namelijk een afstand af die te vergelijken is met vijftig beklimmingen van de Mount Everest. Door intensief contact met de huid is slijtage dus onvermijdelijk.

Hoe snel een scheerkop aan vervanging toe is, hangt van een aantal factoren af. Hoe vaak scheer je je? En hoe stevig is de baardgroei? Ook is het belangrijk om voorzichtig om te springen met je shaver. Zorg ervoor dat je je scheerapparaat na gebruik op de juiste wijze schoon borstelt en reinigt en daarna hygiënisch opbergt. Op die manier doe je langer met je scheerkoppen.

Geniet weer van een superglad gevoel

Met een Philips scheerapparaat kun je je veilig, snel en zonder irritaties scheren. Philips adviseert om in ieder geval niet langer dan twee jaar te wachten met vervanging van de scheerkoppen. Na die periode verdwijnt namelijk het beschermingslamel en worden de mesjes bot. Ook Braun benadrukt dat 100% scheerprestaties alleen bereikt kunnen worden als de scheerkoppen na achttien maanden vernieuwd worden. In de praktijk zal een Braun scheerkop vaak twee jaar meegaan.

Is het tijd om een nieuwe scheerkop aan te schaffen, kijk dan eerst naar het typenummer van je scheerapparaat. Aan de hand daarvan kun je de juiste scheerkop erbij kiezen. Zo kan je oude scheerapparaat weer jaren mee. Zijn de scheerkoppen vervangen, dan ben je verzekerd van een zachte, grondige scheerbeurt. Met een gezonde, soepele huid als resultaat. En dat is toch waar het om gaat!