Geplaatst op

Wanneer gaat een puber scheren?

Wanneer gaat een puber scheren?

Wanneer gaat een puber scheren?

Een puber krijgt te maken met een heleboel grote en kleine problemen. Een van de problemen is het scheren van eventuele baardgroei. Wanneer begin je met scheren en hoe moet je dat precies doen? Voor een puber kan het soms lastig zijn om te bepalen wanneer hij zich voor het eerst moet gaan scheren. Maar niet getreurd, iedereen komt voor het eerst op die drempel te staan. Gelukkig kan jij als puber gebruik maken van de ervaringen van je voorgangers.

Wanneer begin je met scheren?

Aan het beginnen met scheren zit in principe geen tijd gekoppeld. Je begint met scheren wanneer jij denkt dat je er aan toe bent. Dat kan zijn omdat je vindt dat je haren te lang worden of omdat je nog niet klaar bent om baardgroei te hebben. Denk er aan: niks moet, je bepaald altijd nog zelf of er haar op je wangen zit.

Gebruik de juiste scheerkop

Omdat de huid van een puber nog niet klaar is voor een flinke scheerpartij, is het verstandig om de juiste scheerkop te gebruiken. Een scheerkop moet geen pijn aan de huid doen tijdens het scheren en moet niet zorgen voor enige irritaties achteraf. Uiteraard heeft iedereen die zichzelf scheert wel een last van een geïrriteerde huid, maar de huid van een puber is het helemaal vatbaar voor.
Een goed merk voor scheerkoppen is Philips. Philips scheerkoppen, zeker de laatste lijn, staan bekend om hun scheercomfort en geringe irritaties achteraf. Omdat nog niet allee haartjes klaar zijn om geschoren te worden dien je een scheerkop te nemen die ook de kleinste haartjes weghaalt. Gelukkig zijn de Philips scheerkoppen hiervoor uitermate geschikt aangezien ze getest zijn als scheerkoppen met het beste resultaat.

Aandachtpunten

De huid van een puber zit vaak nog vol met pukkels en oneffenheden. Scheer hier nooit overheen. Een pukkel of puistje open scheren kan zorgen voor een infectie waardoor er juist nog meer pukkels bij komen. Verzorg je huid na het scheren goed. Gebruik altijd een scheerlotion of aftershave om de huid te kalmeren. Een gekalmeerde huid zal minder snel irritaties veroorzaken. Voor een beter resultaat is het verstandig om de huid en de haartjes goed nat te maken met warm water. Hierdoor glijdt de scheerkop makkelijker over de huid en verwijderd deze meer haartjes.