Sinds 2005 een erkende webshop

Hoe is Scheerkoppen.nl ontstaan?

In 2004 kocht ik een nieuw Philips scheerapparaat, een van de eerste Philips Coolskin modellen die je onder de douche kon gebruiken. Bij de aankoop zat een garantiekaart waarop je je e-mailadres kon invullen voor eventuele aanbiedingen van Philips. Toen werd er nog nauwelijks gemaild of gespamd, dus dacht ik: waarom ook niet, wellicht zit er een mooie aanbieding bij.
Exact één jaar later kreeg ik een mailtje van Philips met de tekst: ‘U heeft uw scheerapparaat nu een jaar en net als bij scheermesjes worden de scheerkoppen ook langzaam bot. Klik hier voor de speciale aanbieding.’

Tja, dat deed ik en ik kon voor 48,95 euro drie nieuwe scheerkoppen voor mijn Philips Coolskin kopen. Dat deed ik dus niet en ik dacht bij mijzelf: kan dat niet goedkoper? Na een paar uur surfen op het web kwam ik bij een groothandel in de USA aan waar ik dit type voor een zeer scherpe prijs kon inkopen. Ik moest dan wel een doos aanschaffen. Dat deed ik en zo had ik het eerste type scheerkoppen in voorraad. De domeinnaam Scheerkoppen.nl was toen ook vrij en die heb ik meteen geclaimd.

Eerste webshop

Gelukkig had ik toen al heel wat ervaring met programmeren en maakte mijn eerste werkende webshop. Na twee dagen had ik mijn eerste bestelling binnen, ongelofelijk, het werkte echt! Nog steeds met slechts één type scheerkop had ik na twee maanden mijn investering al terugverdiend. Toen kwamen de vragen van klanten: heeft u voor mijn type scheerapparaat ook een scheerkop? Eerst moest ik ze teleurstellen, maar al snel had ik bij mijn groothandel de tweede doos in bestelling staan, inclusief een doos van een ander type. Een prachtige hobby, waarbij ik elke avond naast mijn fulltime baan de bestellingen inpakte en ze tijdens de wandeling met de hond in de brievenbus deed.

De groei van Scheerkoppen.nl ging sneller en sneller. Ik kreeg meerdere inkoopadressen over de hele wereld (USA, UK, Dubai, Duitsland, Canada, etc.) en zo had ik alle typen scheerkoppen van Philips op voorraad. Al snel kwamen de scheerbladen van Braun daarbij en ging ik langzaam verder investeren en groeien.

Zeven webshops

Van één webshop ging ik naar zeven webshops op het gebied van scheren, scheermesjes, snurken, lederen telefoonhoesjes, kinderkleding, sieraden en luxe scheersets. De webshop in producten tegen snurken ben ik overigens begonnen omdat ik zelf snurk. Designscheersets ben ik puur uit passie gaan verkopen, aangezien ik de sets vaak erg mooi van ontwerp vind.
Tijdens de drukste dagen had ik 80 tot 120 bestellingen per dag te verwerken. Mijn hobby liep uit de hand: één brievenbus was niet meer genoeg. Ik reed naar het industrieterrein om daar drie brievenbussen naast elkaar te vullen, totdat ik naar het PostNL business center moest om alles netjes en snel te kunnen versturen. Zelfs de voorraad paste niet meer in mijn garage aan huis.

Ik had uiteindelijk drie cityboxen vol met goederen: elke avond ging ik na het eten naar de citybox, dan naar huis, inpakken, de volgende ochtend direct naar PostNL en vervolgens naar mijn fulltime baan. In 2013 had de 100.000ste klant een bestelling geplaatst.
Stoppen met werken wilde ik niet. Dat zou wel gekund hebben, maar daar zou ik nooit gelukkig van worden.

Van gekkenhuis naar hobby

Het werd me allemaal te veel en ik besloot om webshops te sluiten en te verkopen en alles weer terug te brengen tot een hobby. Dit besloot ik in 2015 en nu, in 2016, is dat gelukt: Scheerkoppen.nl heeft nu nog een paar typen scheerkoppen en het aantal bestellingen is weer terug op het hobbyniveau van 2006. Geen stress meer en toch nog online.

Aan de rechterkant een paar screenprints van Scheerkoppen.nl door de jaren heen.

2005 t/m 2008: de eerste zelfgebouwde webshop waar het begon met scheerkoppen en waar later ook scheerbladen bij kwamen
2008 t/m 2013: de tweede versie heb ik laten bouwen en designen door een extern bureau, een fris design met de navigatie aan de rechterkant. Naast scheerartikelen kwamen er ook snurkartikelen. Vanaf 2011 kwamen de andere webshops voor snurkartikelen, sieraden en verkleedkleren
2013 t/m 2015: drie webshops die benaderbaar waren in één layout. Door de tabbladen kwam je in de scheerkoppen webshop, de snurkproducten webshop en de designscheerset webshop
2016 t/m 2019: heb ik alle webshops verkocht waaronder ook Scheerkoppen.nl.

Webshop 2005 – 2008

Webshop 2008 – 2013

Webshop 2013 – 2015

Webshop 2016 – heden